Ervaren, Effectief, Duidelijk en Altijd betrokken

Behandelgemiddelde 3 keer lager dan het landelijke gemiddelde!

Voice dialogue

Wat het einde van de wereld is voor de rups,

betekent het begin voor de vlinder.

Loa Tse 

Het bewustzijn bestaat uit een heleboel delen van jezelf, zoals de aardige ik, de boze ik, de creatieve ik, de angstige ik, de agressieve ik, de perfectionistische ik, etc. Samen vormen deze Ikken jouw totale persoonlijkheid, je karakter en beïnvloeden met elkaar jouw dagelijks functioneren. Deze subpersonen zijn een normaal en gezond verschijnsel. Het zijn die stemmetjes in je hoofd. Je kunt het vergelijken met een bus vol met allemaal Ikken. Jij zit aan het stuur, maar niet iedere Ik wil dezelfde kant op en soms nemen ze het stuur over.

 

De invloed van het onbewuste is ook hierbij heel groot. Pijnlijke en moeilijke zaken die je hebt meegemaakt worden soms niet of onvoldoende verwerkt; je verstopt ze in het onbewuste. Dit doe je niet bewust; het is een overlevingsmechanisme dat jou wil beschermen voor pijn. Het zijn gebeurtenissen die toen voor jou belangrijk en vaak traumatisch waren. Deze Ikken heb je vaak in de bagageruimte onderin de bus gedaan. Door in gesprek te gaan met de afzonderlijke Ikken komt er meer balans.

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.