Ervaren, Effectief, Duidelijk en Altijd betrokken

Behandelgemiddelde 3 keer lager dan het landelijke gemiddelde!

De werkwijze

Het geheim van de verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden van het oude, maar op het realiseren van het nieuwe.

Socrates

De therapie is individueel. Soms is het belangrijk dat een partner ook deelneemt aan de therapie. Vooral als de oorzaak van je problemen in je relatie ligt (relatietherapie) of in je gezin.

 

Als je een afspraak hebt gemaakt, dan ontvang je van mij een intakeformulier. Eigenlijk is dit al het begin van de therapie. Door het beantwoorden van diverse vragen zet je het genezingsproces al  in werking.

 

Door het gebruik van verschillende soorten therapie merk je vrij snel veranderingen in de beleving van je problemen. Ik begin meestal met vijf sessies. Bij de vijfde sessie evalueren we wat er in de weken veranderd is en maken afspraken hoe we verder gaan. Soms is het genoeg voor dat moment; soms heb je meer sessies nodig. Een enkele keer gebeurt het dat een cliënt aan twee sessies genoeg heeft; soms zijn er meer dan tien nodig. Therapie en coaching kunnen elkaar afwisselen of lopen in elkaar over. Het heeft allemaal te maken met jouw probleem en je behoefte aan begeleiding.

 

Het gebeurt wel eens dat mensen bellen voor informatie en dan zeggen dat ze niet weten welke therapie voor hen het beste is. Gelukkig hoeven zij daar niet zelf over te denken, want daar ben ik voor. Ik stem de therapievorm af op de vraag waar je mee komt. Meestal maken we van verschillende vormen gebruik, zodat het resultaat sneller en vollediger kan zijn.
Het is altijd weer bijzonder om te zien dat mensen na een paar sessies zelfverzekerder weer verder gaan.

 

Uitgegaan wordt van kortdurende therapie; dit betekent gemiddeld vijf tot tien sessies per gericht probleem. Meestal is er een periode van twee tot drie weken tussen de sessies. Een sessie duurt 60 – 75 minuten.

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.