Ervaren, Effectief, Duidelijk en Altijd betrokken

Behandelgemiddelde 3 keer lager dan het landelijke gemiddelde!

De werkwijze

Mijn uitgangspunt bij de therapie en coaching ben jij, met jouw probleem of jouw vraag. 

Vanuit de dingen waar je tegenaan loopt, gaan we aan het werk. Mijn benadering is praktisch en gericht op het hier en nu. Ik maak o.a. gebruik van hypnotherapie, ademtherapie, innerlijk kindwerk, cognitieve therapie, EMDR voor traumaverwerking, NLP. De keuze voor welke techniek ik gebruik is afhankelijk van wat het beste bij jou past. Vaak worden meerdere technieken in dezelfde sessie gebruikt.

 

samen2Problemen zijn ontstaan in het verleden. Het verleden kun je heel ruim zien en varieert van 5 minuten geleden tot misschien wel meer dan 80 jaar geleden. Zaken uit je verleden kun je niet veranderen. Wel kun je de negatieve emotie die er bij hoort, veranderen in iets neutraals. Hierdoor heb je er in je dagelijks leven minder of geen last meer van.

Je kunt jezelf vergelijken met een ruwe steen, de ruwe kristal die je bij je geboorte bent. Tijdens je leven worden er vlakjes geslepen aan die ruwe kristal. Je wordt steeds mooier, je gaat meer flonkeren en stralen. Soms valt er rommel op je kristal. Er ontstaan plekken die niet meer kunnen stralen. Graag begeleid ik je in een traject van therapie en coaching om te zorgen dat je kristal, dus JIJ weer gaat stralen.

De therapie is individueel. Soms is het belangrijk dat een partner ook deelneemt aan de therapie. Vooral als de oorzaak van je problemen in je relatie ligt (relatietherapie) of in je gezin (gezinstherapie).

Door het gebruik van verschillende energetische en psychologische technieken merk je vrij snel veranderingen in de beleving van je problemen. Ik begin meestal met vijf sessies. Bij de vijfde sessie evalueren we wat er in de weken veranderd is en maken afspraken hoe we verder gaan. Soms is het genoeg voor dat moment en heb je tijd nodig om alles een plekje te geven. We spreken dan af dat je zelf bepaalt of en wanneer je weer een afspraak maakt. De ene keer gebeurt dat na een paar weken; een andere keer gebeurt dat na een paar maanden, na een jaar of nooit.
Belangrijk is dat dingen weer een plek krijgen en dat kost soms enige tijd. Soms gebeurt het dat een cliënt aan twee sessies genoeg heeft; soms zijn er meer dan tien nodig. Therapie en coaching kunnen elkaar afwisselen of lopen in elkaar over. Het heeft allemaal te maken met jouw probleem en je behoefte aan begeleiding. Uitgegaan wordt van kortdurende therapie; dit betekent gemiddeld vijf tot tien sessies per gericht probleem. Meestal is er een periode van twee tot drie weken tussen de sessies. Een sessie duurt gemiddeld 75 minuten.

Als je leeft, dan moet je springen en huppelen, zwaaien met je armen, kabaal maken, lachen en praten met de mensen om je heen, want leven is precies het tegenovergestelde van dood zijn.
(Paulo Coelho)

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.