Ervaren, Effectief, Duidelijk en Altijd betrokken

Behandelgemiddelde 3 keer lager dan het landelijke gemiddelde!

Klachten

klachten

Mechanische klachten door overbelasting van het bewegingsapparaat

Wanneer u klachten heeft waarvan u denkt dat ze met uw spieren, pezen, gewrichten, banden, zenuwen of uw wervelkolom te maken hebben, hebben we het over klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Over het algemeen beperken deze klachten u in het bewegen.

 

Met dit soort klachten bent u bij mij aan het goede adres: ik heb als fysiotherapeut inmiddels ruim 30 jaar ervaring in de behandeling daarvan.

 

Mijn taak in uw behandeling is vooral te bepalen wat uw probleem is en u op een heldere manier uit te leggen wat er aan de hand is en wat er aan te doen is. Daarna maken we samen een plan van aanpak, het behandelplan. Ik geef daarbij veelal een voorzet, maar u mag natuurlijk mee bepalen of dat voor u haalbaar is.

 

Verwacht niet dat ik het wel even voor u op kan lossen, want dat is zelden het geval: herstel betekent bijna altijd dat u een aantal weken bereid moet zijn om goed op te letten wat u doet en waarin u dagelijks zult moeten oefenen.

 

Onze afspraken zijn niet vrijblijvend, u moet echt aan de gang met de geadviseerde oefeningen, maar u doet het niet voor niets: een leven zonder klachten is immers veel aangenamer.

 

knieoperatieMechanische klachten van het bewegingsapparaat na ongeval of operatie

Na een operatie of een ongeval waarbij uw bewegingsapparaat is betrokken, is er vrijwel altijd sprake van functieverlies, krachtverlies en pijn. Dat is erg vervelend en u weet dat er eerst nog een periode van pijn en ongemak zal zijn waarin u moet herstellen en sterker zult moeten worden door te oefenen.

 

Slechts weinig mensen worden zo vaak geopereerd dat ze uit ervaring weten hoe dat herstel dient te verlopen, wanneer rust moet worden genomen en hoe en op welk moment de juiste oefeningen moeten worden gedaan. Als fysiotherapeut heb ik die ervaring in de afgelopen drie decennia wel opgedaan, zodat ik samen met u kan bepalen of uw herstel goed verloopt en of u niet te weinig oefent of teveel belast.

 

Ook hier geldt: verwacht niet dat ik u ga genezen, uw lichaam geneest zichzelf.. ik ben slechts uw coach in het herstelproces.

 

klachten2Niet mechanische klachten
Er bestaan klachten waarbij het lijkt alsof uw problemen zich in het houdings- en bewegingsapparaat bevinden, maar waarvan bij onderzoek blijkt dat zij een andere, niet mechanische, oorzaak hebben. Duidelijkheid daarover en een goede uitleg van het mechanisme achter uw probleem, zonodig met terugverwijzing naar uw huisarts of verwijzing naar een andere zorgverlener, kan voor rust en daarmee al voor klachtenvermindering zorgen.

Effectief en snel herstellen?

Neem direct contact op voor een intake gesprek