Ervaren, Effectief, Duidelijk en Altijd betrokken

Behandelgemiddelde 3 keer lager dan het landelijke gemiddelde!

Diensten

diensten2

Fysiotherapie

Veel klachten die fysiotherapeutisch behandeld kunnen worden, vragen niet meer kennis dan wat in de basisopleiding fysiotherapie is aangeboden. Een eerste consult bestaat uit onderzoek, uitleg over het gevondene, behandeling en adviezen. Vrijwel altijd krijgt u oefeningen mee.. oefeningen waarvan het de bedoeling is dat u ze doet.

 

 

mckenzie

Manuele therapie

Sommige klachten vragen een meer spefieke en uitgereidere kennis. Klachten aan de wervelkolom bijvoorbeeld zijn gecompliceerder dan een spierletsel. Het eerste consult blijft vergelijkbaar met wat hier boven beschreven wordt, maar de behandeling kan anders zijn of bestaan uit specifieke technieken die gewrichten of bewegingssegmenten beweeglijker maken. En natuurlijk krijgt u oefeningen mee.

 

 

klachten

Sportfysiotherapie

Blessures ten gevolge van sport of klachten die sporten moeilijk of onmogelijk maken, vergen meestal geen aparte behandeling, maar wel een grotere spierkracht of een betere balans. U begrijpt dat sportfysiotherapie vrijwel uitsluitend uit oefeningen en trainingsadviezen bestaat.

Ik ben verbonden aan de JudoBond, waar ik bij de nationale top Jiu Jitsu en Judo trainingen begeleid en als fysiotherapeut met de sporters mee reis naar internationale wedstrijden over de hele wereld, van Japan tot Zuid-Amerika en van Zweden tot China.

 

 

bedrijfBedrijfsfysiotherapie

Overbelastingsklachten ten gevolge van werkzaamheden vragen een andere aanpak.

Het letsel is meestal niet zo lastig te bepalen, een tenniselleboog blijft immers een tenniselleboog, maar onderzoeken waarom een letsel is ontstaan en het aanpakken van het ontstaansmechanisme is hier de uitdaging. Dat is meestal een taak van de arbodienst.

Tot aan het faillissement van Imtech in 2015, ben  ik verbonden geweest aan de Imtech Arbodienst in Capelle a/d IJssel en werk daarnaast voor verschillende bedrijven in Gouda en omgeving, buiten hun eigen Arbodienst om.

 


McKenzie_foto2Therapie volgens McKenzie

Fysiotherapeut Robin McKenzie bedacht een slimme aanpak van wervelkolom problemen, gebaseerd op zijn eigen waarnemingen in de praktijk. Deze manier van behandelen, die uitsluitend bestaat uit specifieke (huiswerk)oefeningen en waarbij de behandelaar zijn cliënt nauwelijks aanraakt, is een behandelmethode op zich. 

In mijn praktijk gebruik ik de McKenzie oefeningen vooral als een bijzonder waardevolle aanvulling.

Effectief en snel herstellen?

Neem direct contact op voor een intake gesprek