Ervaren, Effectief, Duidelijk en Altijd betrokken

Behandelgemiddelde 3 keer lager dan het landelijke gemiddelde!

Borstkanker

Diagnose borstkanker

Op het moment dat je de diagnose borstkanker krijgt, staat je wereld even helemaal stil. Overkomt jou dit? Je kunt het niet geloven. Je hebt nog zoveel plannen, toekomst … en dan deze diagnose.

 

Na de diagnose

Je komt in een stroomversnelling terecht: onderzoeken, wellicht operatie, chemo en/of  bestraling. Je wordt als het ware geleefd door het ziekenhuis en de afspraken met artsen en verpleegkundigen. Soms lijkt het alsof je zelf niets kunt doen, behalve “sterk zijn”, positief blijven en …… afwachten. Het lijkt simpel, maar dat is het absoluut niet.

 

Dit kan ik je bieden

Ik kan je, vanuit mijn ervaring als mens en als professional, steunen in het proces waar je doorheen gaat, ongeacht het stadium van je ziekte. Ik ben ook moeder met een dochter die kanker heeft gehad, dus ken de problemen van zeer dichtbij.

 

In de stroomversnelling rondom diagnose en behandeling kan ik je helpen om weer tot innerlijke rust te komen, zodat je op een meer ontspannen manier de behandelingen kunt doorstaan. Soms door praktisch te kijken naar wat er nu speelt en je te helpen om dit te structureren of samen gesprekken met een arts voorbereiden, maar ook ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken of visualisaties doen.

 

Hypnotherapie en Mindfulness

Uit onderzoek blijkt dat hypnotherapie en mindfulness ook helpen om het immuunsysteem te activeren.

In een later stadium kan ik je helpen uitzoeken wat jij nodig hebt om bewust te leren omgaan met (de gevolgen van) kanker. Je leert om weer greep op je leven te krijgen. Er komt meer ruimte voor positieve energie.

 

Ook kunnen we samen kijken naar dingen die negatieve en positieve invloed hebben op je dagelijks functioneren.

 

Belangrijk: De begeleiding is altijd aanvullend naast de behandeling door de oncoloog en zal nooit vervangend kunnen zijn voor de behandelingen in het ziekenhuis.

 

Kwaliteit van leven

Het is belangrijk om de kwaliteit van je leven weer te vergroten. Dit doen we door je innerlijke kracht aan te spreken en weer ruimte te maken voor positieve energie. Ook praktische zaken helpen je om de kwaliteit van je leven te vergroten.

 

Je omgeving

Voor naaste familieleden, vrienden en collega’s is het feit dat iemand in hun omgeving de diagnose kanker krijgt, ook ingrijpend. Sommige mensen kunnen er met elkaar goed over praten en zich er op eigen kracht doorheen slaan. In andere situaties is het prettig daar begeleiding bij te krijgen van een professionele ervaringsdeskundige buitenstaander. Er kan ook begeleiding geboden worden aan je partner, of aan anderen die dicht bij je staan.

 

Een extra steun ………… later

Na korte tijd of vele jaren later kan er nog veel op je afkomen waar je bij stil kunt staan met een coach/therapeut. Pijnlijke gevoelens/ervaringen en vragen die je in je eigen kring niet zo goed kwijt kunt of waar je graag wat mee wilt doen.

Bijvoorbeeld de angst voor de terugkeer van de kanker en het herstel van het vertrouwen in je lichaam en je gezondheid. Over het omgaan met je ziekte, maar ook over je verdere persoonlijke situatie, je werk en over je leven als geheel en soms ook over doodgaan.

Soms zijn de dingen niet te veranderen.

Het is echter wel mogelijk om te veranderen hoe je ernaar kijkt.

Hierdoor ga je weer positieve uitdagingen ontdekken.

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.