Ervaren, Effectief, Duidelijk en Altijd betrokken

Behandelgemiddelde 3 keer lager dan het landelijke gemiddelde!

Coaching in de natuur

Het donkerste uur is het uur voordat de zon opkomt.

Paulo Coelho

Coaching in de natuur is een andere wijze van begeleiden. Tijdens de wandeling kan ik je helpen om stap voor stap helderheid te krijgen op/over je situatie. Ik maak hierbij gebruik van de symbolen uit de natuur. Ik leer je hoe je over blokkades heen kunt komen, zodat je werkelijk daar kunt komen waar je zijn wilt. Ik stel vragen die heel diep kunnen gaan; zo ook reflectie en confrontatie op een respectvolle manier. Tegelijk word je geïnspireerd en gestimuleerd om je capaciteiten en mogelijkheden te gebruiken.

 

Waarom wandelen?

Wandelen in de natuur helpt je om het denken even los te laten. In de natuur kun je, letterlijk en figuurlijk even buiten je eigen paden, je eigen patronen stappen. Je stapt in een nieuwe omgeving, je leert, kijkt en ervaart dingen anders en je verbreedt je horizon. Hierdoor kun je meer openstaan voor nieuwe ervaringen, inzichten en initiatieven. De symbolen uit de natuur gaan zo diep, dat je ze niet vergeet. De woorden zijn dan minder belangrijk geworden voor het vervolg van je proces.

 

Praktijkvoorbeeld:

Ik vraag Kees om iets in de omgeving te zoeken dat symbool staat voor zijn relatie. Kees pakt een steen van de grond. Als hij de steen oppakt, kijkt hij tegelijk rond naar andere dingen om zich heen. De steen valt uit zijn handen. Hij schrikt ……… en even later realiseert hij zich dat dit is, wat hij met zijn relatie doet…….. Hij heeft het druk met alles om zich heen, terwijl hij zijn relatie eigenlijk geen aandacht geeft en laat vallen. Dit komt even hard binnen. In het vervolg van de sessie zoeken we naar wat hij echt wil en hoe hij dat doel kan bereiken.

 

Praktisch

Coachen in de natuur neemt meer tijd per keer dan een sessie in mijn praktijk. In de natuur hebben we al gauw 2 a 3 uur nodig.

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.