Ervaren, Effectief, Duidelijk en Altijd betrokken

Behandelgemiddelde 3 keer lager dan het landelijke gemiddelde!

Prikkelbare darmsyndroom

Zodra mensen besluiten een probleem aan te pakken

zijn ze tot veel meer in staat dan ze ooit gedacht hadden.

Paulo Coelho

Prikkelbare Darm (PDS)

Mijn specialisatie binnen de hypnotherapie is het Darmmanagement-programma voor buikklachten. Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel spastische dikke darm of spastisch colon genoemd, is de meest voorkomende chronische darmstoornis. In het Engels wordt deze aandoening Irritable Bowel Syndrome (IBS) genoemd.

 

Buikklachten

Eén op de 10 Nederlanders, dat is 1,6 miljoen Nederlanders!, lijden dagelijks aan (hevige) obstipatie, diarree, een opgeblazen gevoel, ernstige pijn/kramp in de buik. Zij proberen te leven met de bijbehorende angsten van deze klachten. Vaak hebben zij al heel veel onderzoeken gehad; echter zonder resultaat. Hoewel de darm gezond is, blijven hun klachten bestaan. Zij lijden aan het Prikkelbare Darm Syndroom.
In hun omgeving, bij vrienden, collega’s, als ook bij sommige (Arbo-) artsen is er vaak onbegrip. Dit komt omdat er te weinig kennis aanwezig is over PDS. Vaak wordt er gezegd dat men meer vezels moet eten en er maar mee moet leren leven.

 

De oorzaken van PDS
De klachten berusten op een stoornis in het functioneren van het darmkanaal. Eigenlijk is het hele spijsverteringsorgaan erbij betrokken. De verschijnselen zijn chronisch. Je kunt er al veel jaren last hebben, soms in meerdere, soms in mindere mate. Het beïnvloedt vaak je gewone dagelijkse sociale- of werkgebeuren op een negatieve manier.

 

Het Darmmanagement-programma

De basis van het Darmmanagement-programma zoals dat bij REGAIN gegeven wordt is ontwikkeld door Professor Dr. Peter Whorwell , gastro-enteroloog in Groot Brittannië.

Uit zijn wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hypnotherapie bij PDS zeer effectief is: 85% van de patiënten reageert positief op de behandeling. De kwaliteit van hun leven werd opvallend beter. Ook na 5 jaar waren de klachten nog steeds verdwenen of voelbaar verminderd.
Zelf heb ik sinds 2007 veel mensen met PDS-klachten kunnen helpen om hun klachten te verminderen danwel te laten verdwijnen.

 

De behandeling

De behandeling bestaat uit 7 – 10 bijeenkomsten van 60 – 75 minuten. De behandeling richt zich op:

  • lichamelijk herstel van de klachten door het verminderen van de spanning en gevoeligheid van je darmen. Hierdoor wordt de pijn en verkramping verminderd; dit heeft een positieve invloed op de stoelgang.
  • het vergroten van zelfvertrouwen en stressbestendigheid, zodat je beter in staat bent om je darmen te managen.
  • emotionele en gedragsmatige aspecten; je leert op een gezonde manier met je darmen omgaan.

 

Uitgangspunt

Binnen het programma wordt gewerkt met jouw persoonlijke situatie als uitgangspunt. Jouw actieve deelname aan het programma is noodzakelijk voor een goed resultaat. Dit betekent dat je, naast de zaken die we samen doen in de sessie, opdrachten en oefeningen mee krijgt om thuis te doen.

Je krijgt een map waarin al je persoonlijke informatie, oefeningen en Cd’s zitten, zodat je altijd een naslagwerk hebt.

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.