Ervaren, Effectief, Duidelijk en Altijd betrokken

Behandelgemiddelde 3 keer lager dan het landelijke gemiddelde!

Uitgangspunten

Mijn uitgangspunt bij de therapie en coaching ben jij, met jouw probleem of jouw vraag. 

We hebben vaak vastgeroeste gedachten, -patronen en/of overtuigingen die ervoor zorgen dat we ons niet gelukkig voelen. We zijn ons dat vaak niet bewust. Er is sprake van “kennis” die je vroeger als  kind thuis of ergens anders hebt ervaren. Het is je als het ware met de paplepel  ingegoten. Het is belangrijk dat je je bewust wordt van dit soort oude patronen. Dit geeft je de mogelijkheid om te kiezen of je de patronen in stand wilt houden of dat je ze inwisselt voor andere,meer effectieve patronen. Je mag dus zelf kiezen!

 

Problemen

Problemen zijn ontstaan in het verleden. Het verleden kun je heel ruim zien en varieert van 5 minuten geleden tot misschien wel meer dan 80 jaar geleden. Zaken uit je verleden kun je niet veranderen. Wel kun je de negatieve emotie die er bij hoort, veranderen in iets neutraals. Hierdoor heb je er in je dagelijks leven minder of geen last meer van.

 

Vergelijk het eens met de seizoenen. Een frisse wind of een verkwikkende regenbui doet wonderen in de natuur. Dit geldt voor ons ook. Eigenlijk zijn alle seizoenen ook op ons van toepassing. Therapie kan je daarbij helpen.

 

Lente 

De periode van ontkiemen, groeien. Een verkwikkende regenbui en warmte van de zon. Dit is voor jou de periode van nieuwe zaken en mogelijkheden ontdekken en een kans geven om te ontwikkelen.

 

Zomer

In deze periode verder ontwikkelen, rijpen. Ook nu is die regenbui af en toe welkom, net als de zonneschijn. Dit is voor jou het verder ontwikkelen van nieuwe kennis en je mogelijkheden.

 

Herfst

De periode van rijpen en loslaten. Soms gaat dit loslaten rustig, soms blijven de bladeren hardnekkig aan de bomen zitten. Een stevige wind kan dan wonderen verrichten. Dit is voor jou de periode dat je resultaten van je inspanningen gaat zien en oude zaken mag loslaten.

 

Winter

Dingen mogen tot rust komen, het laten bezinken. Terwijl in de basis het ontwikkelen van nieuwe zaken begint. Wachtend om in de lente weer tot ontplooiing te komen. Dit is voor jou de periode dat je geniet van wat je hebt bereikt, terwijl je al weer voorzichtig kijkt naar wat je volgende stap zal zijn.

 

Voor ons kunnen de seizoenen in één dag plaatsvinden, soms in een week en soms lijkt het langer te duren. De wisseling van seizoenen, de wisselvalligheid van het weer is ook in ons aanwezig. Natuurlijk is het niet prettig als je voor de zoveelste keer bent natgeregend en ergens drijfnat aankomt. Dat ij je bijvoorbeeld weer ongelukkig en boos voelt. Toch zegt de manier waarop je op het weer reageert vaak iets over hoe je over jezelf denkt en hoe jij je voelt.

 

Zorg je wel goed voor jezelf? Verzet jij je overal tegen? Kun jij je laten meegaan met de stroom van het water? Kun je dingen loslaten?

Zolang je blijft mopperen op de natuur in al haar facetten, ontstaat er spanning in jezelf. Immers, jij maakt deel uit van de natuur. In je lichaam ontstaat stress en krampachtigheid. Deze kan weer klachten veroorzaken.

Met behulp van mijn begeleiding kan ik je helpen die stress en spanning weer in goede banen te leiden, zodat jij weer in je eigen kracht komt te staan. Hierdoor kun je je eigen (realistische) doelen bereiken.

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.